Mutiara Kata

|Bermusafirlah di atas muka bumi ini untuk melihat keagungan Tuhan hatta perlu melancong ke tempat 2 yang bersejarah sebagai pentarbiahan fikir|

Feb 26, 2012

XTVT | Ops Sapu Bersih II - Open KBK Paintball

Bismillahirrahmanirrahim,

Aktitiviti pembuka tahun 2012 bermula dengan aktiviti paintball. Berikut adalah rentetan aktiviti yang telah dijalankan.

OPS SAPU BERSIH II | OPEN KBK PAINTBALL
Tarikh : 28 Jan 2012 (Sabtu)
Masa : 11.00pg
Tempat : Paintball Park Prevet Zone, Kuang, Sg Buloh, Selangor


Aktiviti ini adalah terbuka dan bukan hanya daripada rakan2 KBK tetapi campur dengan team FLOC iaitu FL Owner Club serta daripada team TMS. Antara yang menghadirkan diri pada aktiviti ini adalah seperti berikut :

1. Moque (KBK)
2. Pojie (KBK)
3. Yusman (KBK)
4. Rinto (KBK)
5. Zali (KBK)
6. Jai (KBK)
7. Aadrian (Team TMS)
8. Bangun (Team TMS)
9. Mijie (Team FLOC)
10. Mijie 1 (Team FLOC)
11. Hasbie (Team FLOC)
12. Aadrian 1
13. Aadrian 2
14. Aadrian 3
15. Jai 1

Seperti biasa sebelum permainan dimulakan, taklimat diberikan oleh marshall yang bertugas iaitu Bob. Untuk kali ini, kami bermain di kawasan hutan. Berbeza sedikit dengan keadaan semasa kami bermain di Tourbunkers. (Entry Lepas)


Harga untuk seorang pemain adalah RM75. Ia merangkumi 500 pallets, chest protector, face mask dan juga sarapan pagi. Perghhh, layan nasi lemak memmg terrbaekk. Permainan dimulakan pada jam 11pg. Terlewat daripada masa yang telah dirancang. Ini disebabkan oleh organizer iaitu Moq yang lewat kerana perlu pergi ke pasar dahulu membawa emaknya. Anak baik neh..yehhaa.

Kumpulan dibahagikan kepada 2. Selepas itu barulah permainan dimulakan. Hanya Moq seorang yang tidak bermain kerana mengalami kecedaraan di lutut akibat terjatuh semasa meredah sungai di Lata Hammer. (Entry Lepas)

Alhamdulillah, aktiviti paintball kali ini tamat dengan jayanya. Terima kasih kepada rakan yang hadir, team TMS dan team FLOC kerana sudi bersama-sama KBK dalam aktiviti paintball ini. Pihak kami memohon maaf sekiranya ada kekurangan semasa aktiviti dijalankan. Insyallah, berjumpa kita lagi di aktiviti akan datang.

Info : FB Paintball Park Prevet Zone

0 comments: